Taco de Vries werd geboren op 21 juni 1960 te Naarden. Op 9 jarige leeftijd startte hij met cellospelen. In Bussum volgde hij cellolessen bij Max Werner Daarnaast improviseerde hij veel op de piano en de cello.

Vanaf zijn 14e begon hij met componeren. In 1980 dirigeerde hij zijn orkeststuk ‘De Weekendsuite’ met het schoolorkest van het Willem de Zwijger college te Bussum.


Nadat hij zijn studie architectuur in 1987 had afgebroken is hij zich weer geheel gaan wijden aan de muziek. In 1997 studeerde hij af als cellodocent bij Frans van der Grinten in Maastricht, met een eigen strijkkwintet in het afstudeerprogramma.

         H:\Mijn Documenten\Fotos\taco artistiek met spiegelbeeld 04m 36s.jpg

Directielessen volgde hij bij Lex Veelo in Den Haag.

Als cellist speelde hij in vele orkesten in Nederland. Tevens heeft hij enkele jaren meegespeeld in het Marokkaans ensemble van Moksim El Hadad. Regelmatig speelt Taco als eerste cellist in begeleidingsorkesten.  

Vanaf 1994 doceert Taco de Vries cello privé en op vele muziekscholen in Nederland. En vanaf 1997 is hij cello docent  in Houten. En al enige tijd is hij verbonden aan de muziekschool Diemen.

Taco de Vries is actief geweest als dirigent van jeugd- en kamerorkesten, onder andere bij de Vereniging Hofstads Jeugdorkest, het Kennemer Kamerorkest en het Nieuw Bloemendaals Jeugdorkest.

Vanaf 1997 dirigeert hij als vaste dirigent het Westerkamerorkest in Amsterdam, het Houtens Kamerorkest in Houten en deed ongeveer 10 jaar het Jeugdorkest van de muziekschool Houten (HMC).

Ook dirigeerde hij het Kamerkoor Decibelle uit Utrecht en Con Amore uit Amsterdam

Tijdens het jarenlang werken met amateur-orkesten in verschillende samenstellingen, maakte hij veel arrangementen van symfonieën en orkeststukken voor kamer- en jeugdorkest, waaronder een orkestra le versie van het requiem van M. Haydn.  

Home  

Startpagina

Cellolessen

Cellomuziek

Marktplaats

Orkestdirectie

Concerten

Orkesten

Biografie

Repertoire

Bibliotheek

Links

Contact